Tuesday, January 8, 2013

Selamat Tahun Baru 2013!!!!

Assalamualaikum lovelies!!!

It has been awhile since we've updated our blog with the "AVAILABLE DATE" which you can place your order. Oleh kerana sudah menginjak ke tahun baru 2013, maka blog ini harus di-clean up daripada sawang2 dan habuk2 yang sudah melekat.

FYI, order untuk tahun 2013 sudah pun dibuka dari hujung tahun 2012 lagi and I got to tell you that it is been filling up FAST!!! Semacam hot selling tickets penyanyi terkenal gitu. There are still few empty spots left for you guys. So HURRY UP and make your orders from us NOW!!! Anda semua boleh memaklumkan sebarang pertanyaan melalui email, dan jika tiada maklum balas dalam masa 3 HARI, terus hubungi kami di 013-3362311 untuk bercakap dengan wakil kami.

Till we meet again in the other post ok!

XOXO

p/s: hati berbunga gembira..oh lalalalala...

Permulaan fasa baru di antara kita (Gambar ihsan http://www.wisdom-ink.com)

Wednesday, August 29, 2012

Availability of Dates 2012

Assalamualaikum readers..
For this time, we will update you with some of the dates that have been booked until end of this year (starting September until December). So hurry up and book your DATE before its been booked by others (remember, we only can take 1 big event per day)

1st September - BOOKED
2nd September - BOOKED
8th September - BOOKED
9th September - BOOKED
15th September - BOOKED
16th September - BOOKED
22nd September - NOT Available for booking
23rd September - NOT Available for booking
29th September - BOOKED
30th September - BOOKED

6th October -
7th October -
13th October - BOOKED
14th October - BOOKED
20th October - BOOKED
21st October -
27th October - BOOKED
28th October -

3rd November - BOOKED
4th November -
10th November - BOOKED
11th November - BOOKED
17th November - BOOKED
18th November -
24th November -
25th November -

1st December -
2nd December -
8th December - BOOKED
9th December - BOOKED
15th December -
16th December -
22nd December -
23rd December -
29th December -
30th December - BOOKED

*This posts will be updated regularly and we will add the remaining months later*

Till then peeps!!! Adieu~

p/s: baru perasan entry ni budget mat salleh!! Hihu

Friday, August 17, 2012

Aidilfitri dan KAMI!!!

Assalamualaikum readers!!

Alhamdulillah, kita semakin hampir untuk menyempurnakan Ramadan 1433H pada tahun ni. Team TIC sedih untuk meninggalkan Ramadan. Tetapi, gembira juga untuk menyambut Aidilfitri. Macam mana persiapan raya anda semua? Mesti meriahkan? Kami tahun ini beraya ala kadar shj. As usual admin TIC blog akan pulang beraya di kampung. Untuk readers yg juga akan pulang beraya di kampung, hati-hati ketika memandu. Jangan pandu kereta laju2 OK! (nanti xpasal2 kena saman pulak). Kalau mengantuk tu, bhentilah di mana2 kawasan R&R yg disediakan.

Sempena menyambut bulan Syawal atau Aidilfitri yg bakal menjelang (2 hari je lg), kami di TIC ada menyediakan pakej2 rumah terbuka untuk anda. Jadi, apa tunggu lagi..send your inquiries to our email: terataibunda.catering@gmail.com atau hubungi terus wakil kami di 013-3362311 (Aizat). You don't want to miss the chances!!!

Dari semua Team TIC

Our signature Rendang Sri Teratai..kalau makan dgn lemang masa raya ni mesti sedap!!
Terima kasih, Adieu!!!

Thursday, August 9, 2012

Sepuluh malam terakhir..Malam Lailatul Qadar

Assalamualaikum readers

Bagaimana puasa anda tahun ni. Pejam celik je hari ni dah masuk 10 hari terakhir Ramadan atau Malam Lailatul Qadar..Kalau dulu, zaman kanak2, admin rasa masa ni lah paling seronok...bukan apa, masa ni arwah atuk admin akan suruh pasang pelita keliling kawasan kampung. Kayunya arwah atuk akan masuk dalan hutan utk cari. Then, bermulalah sesi bermain bunga api. Admin penakut nk main mercun, jadi bunga api pn kira OK lah kan. Itu cerita zaman kanak2.

Macam ni la pelita dulu2..tin punya, barula best (gambar ihsan  http://batulesung.blogspot.com/2009_08_01_archive.html)
Tapi bila diri dah meningkat dewasa, pengertian 10 malam terakhir ni jadi lebih bermakna. Di dalam Al-Quran ada menerangkan bahawa "Sesungguhnya Kami telah menurunkan (Al-Quran) ini pada Malam Lailatul-Qadar, Dan apa jalannya engkau dapat mengetahui apa dia kebesaran Malam Lailatul-Qadar itu? Malam Lailatul-Qadar lebih baik daripada seribu bulan. Pada Malam itu, turun malaikat dan Jibril dengan izin Tuhan mereka, kerana membawa segala perkara (yang ditakdirkan berlakunya pada tahun yang berikut); Sejahteralah Malam (yang berkat) itu hingga terbit fajar!” (Al-Qadr 97: 1-5) Jadi, marilah kita melipat gandakan amalan kita pada bulan yg penuh Barakah ni ditambah lagi dgn kebaikan 10 malam terakhir.


Perbanyakkan bacaan ayat-ayat dari kitab suci Al-Quran

Bersujudlah di sepertiga malam
Oh ya, tidak ketinggalan, sempena bulan Syawal nanti, pihak Teratai Ibunda Catering ada menyediakan pakej-pakej untuk rumah terbuka untuk anda. Untuk sebarang pertanyaan bolehlah berhubung dengan kami di terataibunda.catering@gmail.com.

Thanks for reading people!!! Adieu~~


Gambar ihsan GOOGLE

Wednesday, August 1, 2012

Ramadan Kareeem!!!

Assalamualaikum semua

Hari ini dah masuk Ramadan hari yang ke-12. Apa pengalaman menarik anda sepanjang bulan Ramadan 1433H ni? Ada yang baru menempuh alam rumah tangga menyambut Ramadan berdua bersama suami atau isteri (mcm adik blogger yg comel Irine Nadia), ada juga yang bergelar ibu dan bapa di bulan yang mulia ni kan? Disebalik kisah-kisah yg happy buat anda tersenyum sampai telinga, jangan lupa kepada insan-insan yg kurang bernasib baik. Bukan sahaja di negara kita, tetapi di seluruh dunia.

Salam Ramadan 1433Hijrah

Sunni Killings in Syria --> What is our action?

Rohingya Muslims community killed in Myanmar --> Should we just remain calm?
Bersempena dengan bulan Ramadan ini, kami pihak Teratai Ibunda Catering (TIC) menganjurkan satu program sumbangan amal untuk anak-anak yatim dengan membuka kepada anda semua yg ingin memberikan sumbangan dlm bentuk wang kepada mereka. Tiada had minima dikenakan (beri seikhlas mungkin). Jadi, untuk maklumat lanjut bolehlah menghantarkan email kepada kami di terataibunda.catering@gmail.com.

Terima kasih, Adieu~~

Gambar: Ihsan GOOGLE

Thursday, July 12, 2012

In shaa Allah..we'll be back!!!

Assalamualaikum semua,

Pihak admin TIC tahu yg kami dh lama tak update apa2 di blog ni. Pihak TIC sedang bertungkus-lumus utk memantapkan lagi service & kualiti kami. Jadi harap bersabar. Buat sementara waktu, layan dulu beberapa gmbr sekitar majlis yg kami kendalikan sejak Februari lepas (wah...lamanya tak update!!!!)
Our Boss's son engagement on February
Biggest event of the year

In Taman Botani, Putrajaya

Ayam golek

Lipatan table napkin

At Kampung Sg. Penchala

Our staff with Miss Ainul Aishah (Actress, Entrepreneur)
Harap anda semua ENJOY!!! :)

Saturday, January 28, 2012

Why you should Vote for US!

Assalamualaikum to future bride/groom..
Kepada bakal2 pengantin, kami harap anda sudah pn menjumpai caterer pilihan. Tetapi, kepada yg belum, we have feeeellll GOOOOD NEWWWSSS for all of you. Our site has been nominated for BEST F&B blog in the Social Media Awards 2012. Just been nominated and kami perlu bekerja keras kalau nk menang..weeehuuu...

Ok..kepada yg sesiapa yg ingin mengundi kami, of course kami ada GOOODD NEWWWWSSS untuk anda jugaaaa...(just keep scrolling until u reach what we meant..paling bawahhh sekali..;p) But before u reach there, kami akan ajarkan macam mana nk vote untuk blog kami.


  1. Sign-up DISINI. Isikan semua maklumat berkaitan & tunggu verification email anda.
  2. Click untuk BEST F&B Blog. Vote untuk terataibundacatering.blogspot.com 
  3. Click kepada My Account, Print screen bukti yg anda telah vote kami (which have to include your user name & voted page).
  4. Emailkan kepada kami di terataibunda.catering@gmail.com beserta Nama Penuh & Contact No.
  5. Tunggu maklumbalas dari kami.
Dh tau macam mana nk VOTE?? Here come the GOOD NEWS people!!!

To all voters, if we won, each one of you who sent their proof will get an EXCLUSIVE 5 % discount for any occasion you booked or will book with us. Validation date: June 2012 until October 2012 and applicable in Selangor and Kuala Lumpur area only. Tetapi kepada sesiapa yg tinggal di luar kawasan, jgn sedih...WE still LOVE you from deep within and thanks for your support towards us.

*Tertakluk kepada terma & syarat. Sebarang perubahan di masa akan datang akan diberitahu.

One more thing, do check this awesome photographer ANNAS EASKEY, since he also participated in this award.

Wednesday, January 18, 2012

Reception | Faizal & Suhana 041211 + WW

Our first self-made video..enjoy...
video

Pssst...for more pictures for the function, like us on our FB page. Find our badge on the right side ---->